Vloerverwarming kosten

Overweeg je om vloerverwarming te plaatsen? Dan wil je waarschijnlijk weten wat de kosten zijn en welke factoren deze beïnvloeden. Op deze website hebben we alle informatie voor je verzameld, van de verschillende soorten systemen tot de installatiekosten. Daarnaast vertellen we je meer over de verschillende manieren om de kosten voor vloerverwarming te verlagen. Lees verder en ontdek welke keuzes je kunt maken om de beste vloerverwarming binnen jouw budget te installeren.

Vraag vrijblijvend offertes aan

Vind een lokale installateur

Bij Vloerverwarming Gids kan je beroep doen op installateurs uit heel Nederland. Bekijk ons overzicht!

Vragen?

Kom in contact met het team achter Vloerverwarminggids.nl!

Vloerverwarming kosten

Hoe verschillen de kosten van vloerverwarming met die van traditionele verwarming?

De kosten van vloerverwarming verschillen op meerdere manieren van die van traditionele verwarming met radiatoren.

Vloerverwarming heeft hogere installatiekosten, vooral bij systemen die moeten worden ingefreesd. Daartegenover staat dat vloerverwarming efficiënter is in gebruik, omdat het werkt met lagere watertemperaturen en gelijkmatige warmte verspreidt.

Hierdoor verbruik je minder energie en kunnen de maandelijkse kosten lager uitvallen dan bij traditionele verwarming.

Traditionele radiatoren verwarmen een ruimte sneller, maar vloerverwarming zorgt voor een aangenamere, constantere temperatuur.

Wat is het rendement en terugverdientijd van vloerverwarming?

Het rendement van vloerverwarming is doorgaans hoger dan dat van traditionele verwarming, omdat het systeem op lagere temperaturen werkt en de warmte gelijkmatig door de ruimte verspreidt. Dit betekent dat je minder energie verbruikt om dezelfde temperatuur te bereiken, wat leidt tot besparingen op je energierekening. De terugverdientijd van vloerverwarming varieert meestal tussen de 10 en 15 jaar, afhankelijk van factoren zoals de installatiekosten, het type systeem en de isolatie van je woning. Hoewel de initiële investering hoger kan zijn, zorgt het lagere energieverbruik ervoor dat je deze kosten op de lange termijn terugverdient.

Kosten verschil in droogbouw of natbouw vloerverwarming?

Droogbouw en natbouw zijn twee verschillende methoden voor het installeren van vloerverwarming. Droogbouwsystemen worden geplaatst zonder gebruik van een cementdekvloer, wat ideaal is voor renovaties en situaties waar opbouwhoogte beperkt is. Deze methode is meestal duurder, met prijzen die variëren van €35,- tot €65,- per m². Natbouw daarentegen vereist een cementlaag waarin de verwarmingsbuizen worden gelegd. Dit is goedkoper, met kosten rond de €30,- tot €50,- per m², maar de installatie duurt langer. De keuze tussen droog- en natbouw hangt af van de situatie in je woning en je budget. Wil je weten wat droogbouw en natbouw vloerverwarming precies inhoudt? Bezoek dan deze website.

Kosten verschillende soorten

Wat zijn de kosten van verschillende soorten vloerverwarmingssystemen?

Wanneer je overweegt om vloerverwarming te laten installeren, is het belangrijk om te weten dat de kosten afhankelijk zijn van het type systeem dat je kiest. Elk soort vloerverwarming heeft zijn eigen voordelen, maar ook verschillende prijskaartjes. Zo spelen factoren zoals de oppervlakte van de ruimte, de gekozen methode, en of je kiest voor hoofd- of bijverwarming een grote rol. We vertellen graag meer over de kosten van de drie meest populaire systemen: warm-water, infrarood, en elektrische vloerverwarming.

De kosten van warm water vloerverwarming

De kosten van een warm water vloerverwarming hangen af van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de ruimte en de gekozen installatiemethode. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €35,- en €120,- per vierkante meter.

Kies je voor infrezen, dan betaal je meer, omdat hierbij sleuven in de bestaande vloer worden gemaakt. Grotere oppervlaktes kunnen goedkoper uitvallen per vierkante meter.

Het systeem wordt meestal aangesloten op je cv-ketel en biedt efficiënte, gelijkmatige warmte, waardoor het op termijn vaak voordeliger is in gebruik dan andere verwarmingssystemen.

De kosten van elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is vaak iets goedkoper om aan te leggen dan een warm water systeem, maar de prijs per vierkante meter ligt meestal tussen de €75,- en €115,-. Dit komt doordat de installatie relatief eenvoudig is en vaak geen ingrijpende werkzaamheden zoals infrezen vereist zijn.

Elektrische vloerverwarming is daardoor ideaal voor kleinere ruimtes zoals badkamers of keukens, waar je snel warmte nodig hebt. Ook bij dit type vloerverwarmingssysteem kunnen de gebruikskosten hoger zijn, aangezien het systeem op elektriciteit werkt.

Dit maakt het minder geschikt voor grotere ruimtes of als hoofdverwarming.

Infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming is een populaire keuze voor wie op zoek is naar snelle warmte en een dunne installatie. De kosten liggen gemiddeld tussen de €50,- en €100,- per vierkante meter, afhankelijk van het type systeem en de oppervlakte van de ruimte. Dit maakt infrarood iets duurder dan traditionele warm water vloerverwarming, maar het biedt wel enkele voordelen.

Infrarood systemen werken zonder water of buizen en kunnen daardoor makkelijk worden geïnstalleerd, zelfs op bestaande vloeren. Daarnaast reageert het systeem snel, wat betekent dat je ruimtes snel kunt opwarmen. Houd wel rekening met hogere energiekosten, omdat infrarood vloerverwarming op elektriciteit werkt.

Vloerverwarming aanleggen kosten

Prijsbeïnvloedende factoren

Welke factoren beïnvloeden de kostprijs van vloerverwarming?

De kostprijs van vloerverwarming wordt door meerdere factoren beïnvloed. Denk bijvoorbeeld aan het soort vloerverwarmingssysteem dat je kiest en of je de verwarming als hoofd- of bijverwarming wilt gebruiken. Daarnaast spelen ook de oppervlakte van de ruimte, het type ondervloer en de isolatie een belangrijke rol. Installatiekosten kunnen verschillen per methode, zoals het infrezen van buizen of het gebruik van krimpnetten. We vertellen je graag meer over deze factoren, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten die je kunt verwachten bij het aanleggen van vloerverwarming in jouw woning.

Bij- of hoofdverwarming?

Bij het kiezen van vloerverwarming kun je kiezen tussen bijverwarming of hoofdverwarming, en dit heeft invloed op de kosten. Bijverwarming betekent dat je de vloerverwarming gebruikt naast een ander verwarmingssysteem, zoals radiatoren. Dit wordt vaak gedaan in kleinere ruimtes, zoals badkamers of keukens. Omdat bijverwarming om een kleinere oppervlakte gaat, zijn de kosten per vierkante meter vaak wat hoger, maar de totale prijs blijft lager door de beperkte grootte. Hoofdverwarming is bedoeld om de hele ruimte te verwarmen zonder aanvullende verwarmingsbronnen. Dit vereist een groter oppervlak en vaak een kleinere hart-op-hart afstand tussen de verwarmingsbuizen, wat zorgt voor hogere kosten, maar het systeem is efficiënter in gebruik.

Type vloerverwarmingssysteem

Het type vloerverwarmingssysteem dat je kiest, speelt een grote rol in de uiteindelijke kosten. Er zijn verschillende opties, waaronder warm water systemen, elektrische systemen en infrarood vloerverwarming. Warm water systemen zijn vaak goedkoper in gebruik, maar de installatiekosten liggen hoger vanwege de complexiteit. Elektrische vloerverwarming is eenvoudiger en sneller te installeren, vooral in kleinere ruimtes, maar kan hogere energiekosten met zich meebrengen. Infrarood vloerverwarming, hoewel duurder in aanschaf, biedt snelle warmte en is makkelijk te installeren zonder ingrijpende aanpassingen. Elk systeem heeft zijn voor- en nadelen, en de keuze hangt vaak af van de ruimte en je budget.

kosten vloerverwarming

Type vloerverwarming verdeler

Het type vloerverwarmingsverdeler dat je kiest, kan een aanzienlijke impact hebben op de kosten van je vloerverwarmingssysteem. Er zijn grofweg twee soorten: een standaard verdeler en een geavanceerde verdeler met pomp. Een standaard verdeler is goedkoper en wordt vaak gebruikt in situaties waar de vloerverwarming als bijverwarming dient.

Een verdeler met pomp is duurder, maar belangrijk wanneer je vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt. Deze zorgt ervoor dat de watertemperatuur goed wordt geregeld en kan de warmte gelijkmatig verdelen over grotere ruimtes.

Oppervlakte van de ruimte

De oppervlakte van de ruimte speelt een belangrijke rol bij de kosten van vloerverwarming. Hoe groter de ruimte, hoe hoger de totale prijs. Toch daalt de prijs per vierkante meter vaak wanneer je een groter oppervlak laat installeren. Dit komt doordat bepaalde vaste kosten, zoals die voor de installatie, zich verspreiden over een groter aantal vierkante meters. Bij kleinere ruimtes, zoals een badkamer, zijn de kosten per m² vaak hoger, omdat de installatie tijdrovender is en er minder efficiënt gewerkt wordt. Kies je voor vloerverwarming in een grote ruimte? Dan is het vaak verstandiger om het als hoofdverwarming te gebruiken.

Soort ondervloer

Het soort ondervloer heeft een directe invloed op de kosten van vloerverwarming. Bij een betonnen ondervloer is de installatie relatief eenvoudig, zeker als je kiest voor infrezen. Houten vloeren vereisen vaak een droogbouwsysteem, wat duurder is vanwege de complexiteit van de installatie. Ook speelt de staat van de ondervloer mee. Is de vloer niet goed geïsoleerd? Dan kan dit leiden tot hogere energiekosten of extra kosten voor het aanbrengen van isolatie. Het is belangrijk om je ondervloer te laten beoordelen om te bepalen welke installatie het beste en kostenefficiënt is voor jouw situatie.

Isolatie van de ondervloer

De isolatie van de ondervloer is een belangrijke factor bij de kosten van vloerverwarming. Een goed geïsoleerde ondervloer zorgt ervoor dat de warmte omhoog straalt in plaats van verloren te gaan naar de grond. Als je ondervloer slecht geïsoleerd is, kan dit leiden tot hogere energiekosten omdat je verwarming harder moet werken om de ruimte op temperatuur te houden. In sommige gevallen is het nodig om eerst isolatiemateriaal aan te brengen, wat extra kosten met zich meebrengt.

Vergelijk vandaag nog offertes!

Installatiekosten

De installatiekosten van vloerverwarming variëren afhankelijk van het type systeem en de gekozen installatiemethode. Het aanleggen van een warm water systeem kost meer tijd en is daardoor vaak duurder dan een elektrisch systeem. Ook de keuze voor infrezen of het leggen op krimpnetten heeft invloed op de kosten. Installateurs rekenen vaak een uurtarief dat kan variëren van €30,- tot €40,- per uur, afhankelijk van het bedrijf. Verder kunnen extra werkzaamheden, zoals het verwijderen van oude vloeren of het installeren van een verdeler, de prijs verder verhogen. Het is daarom slim om offertes te vergelijken en duidelijk te hebben wat bij de prijs is inbegrepen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Krimpnetten of infrezen?

De keuze tussen krimpnetten of infrezen heeft een grote invloed op de kosten van je vloerverwarming. Bij het infrezen worden sleuven in de bestaande vloer gemaakt waarin de verwarmingsbuizen worden gelegd. Dit is een arbeidsintensieve methode, waardoor de kosten vaak hoger uitvallen, vooral bij grotere oppervlaktes. Krimpnetten, daarentegen, zijn draadmatten waar de buizen op worden bevestigd. Deze methode is minder ingrijpend en vaak goedkoper, vooral bij nieuwbouw of ruimtes zonder bestaande vloeren. De kosten per vierkante meter kunnen verschillen afhankelijk van de methode die je kiest.

Verwarmen en koelen

Vloerverwarming wordt niet alleen gebruikt om te verwarmen, maar ook om te koelen. Dit systeem maakt gebruik van een warmtepomp, die in de zomer koud water door de buizen laat stromen om de ruimte aangenaam koel te houden. Het voordeel van zo’n combinatie is dat je het hele jaar door profiteert van comfort. De kosten voor een verwarmings- én koelsysteem liggen wel hoger dan voor een standaard verwarmingssysteem. Hoewel de initiële investering groter is, kan het op lange termijn voordelig zijn, doordat je zowel verwarmt als koelt met hetzelfde systeem.

Wat zijn de kosten van vloerverwarming per m2?

De kosten van vloerverwarming per m² liggen gemiddeld tussen de €30,- en €70,-, afhankelijk van het type systeem en de installatiemethode.

Warm-water vloerverwarming kost doorgaans tussen de €35,- en €120,- per m², terwijl elektrische en infrarood systemen wat duurder kunnen uitvallen, met prijzen rond de €50,- tot €100,- per m².

De installatiemethode is een andere factor die de kosten van vloerverwarming per vierkante meter invloeden.

kosten vloerverwarming per m2

Vloerverwarming aanleggen kosten

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming variëren afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld kun je rekenen op €30,- tot €70,- per vierkante meter, afhankelijk van het type systeem dat je kiest. De kosten worden beïnvloed door zaken zoals de grootte van de ruimte, het type vloerverwarming (warm water, elektrisch of infrarood), en de installatiemethode (droogbouw of natbouw).

Wat kost het infrezen van vloerverwarming?

De kosten voor het infrezen van vloerverwarming zijn afhankelijk van de grootte van de ruimte en de hartafstand van de buizen. Infrezen is vooral geschikt voor renovaties waarbij je de bestaande vloer wilt behouden. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande vloer gemaakt waarin de verwarmingsbuizen worden geplaatst. Dit is arbeidsintensiever dan andere installatiemethodes, waardoor de kosten vaak wat hoger liggen. Voor een ruimte van ongeveer 20 m² kun je rekenen op een totaalbedrag van ongeveer €850,-, inclusief installatie. Grotere oppervlaktes zijn relatief goedkoper per vierkante meter.

Wat is de prijs voor vloerverwarming op krimpnetten?

Vloerverwarming op krimpnetten kost gemiddeld tussen de €40,- en €60,- per vierkante meter, afhankelijk van het gekozen systeem en de ruimte waarin het wordt geïnstalleerd. Bij deze methode worden de verwarmingsbuizen op krimpnetten geplaatst, waarna er een dekvloer overheen wordt gestort. Dit is een geschikte optie wanneer infrezen niet mogelijk is, zoals bij vloeren zonder dekvloer of bij renovaties. Krimpnetten zijn vaak voordeliger in installatie dan infrezen, vooral bij grotere oppervlaktes, en zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling in de vloer.

Wat zijn de kosten voor de combinatie warmtepomp en vloerverwarming?

De combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming is een energiezuinige optie, maar brengt wel hogere initiële kosten met zich mee. De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming liggen gemiddeld tussen de €30,- en €70,- per vierkante meter, terwijl een warmtepomp zelf tussen de €4.000,- en €7.000,- kan kosten, afhankelijk van het type en de capaciteit. Het installeren van deze combinatie zorgt voor een efficiënter verwarmingssysteem, omdat vloerverwarming perfect werkt met de lage temperatuur die een warmtepomp levert. Hoewel de installatiekosten hoger zijn, leidt dit op de lange termijn vaak tot lagere energiekosten en een snellere terugverdientijd.

Wat kost vloerverwarming wanneer deze in gebruik is?

De energiekosten van vloerverwarming hangen af van verschillende factoren, zoals het type systeem en de mate van isolatie in je woning. Gemiddeld verbruikt warm water vloerverwarming minder energie dan radiatoren, omdat het op een lagere temperatuur werkt. Hierdoor kunnen de energiekosten 10 tot 20 procent lager uitvallen. Elektrische vloerverwarming is duurder in gebruik, vooral in grotere ruimtes, omdat het direct op elektriciteit werkt.

Hoe goed je woning geïsoleerd is, heeft ook een grote impact op de kosten. Met goede isolatie en slimme thermostaten kun je het verbruik optimaliseren.

vloerverwarming infrezen kosten

Wat zijn onderhoudskosten voor vloerverwarming?

Onderhoudskosten voor vloerverwarming zijn over het algemeen laag, maar regelmatig onderhoud kan helpen om de efficiëntie te behouden en problemen te voorkomen. Een belangrijke onderhoudstaak is het doorspoelen van de vloerverwarming. Hierbij worden de leidingen doorgespoeld om kalkaanslag, vuil en luchtbellen te verwijderen die de doorstroming kunnen verminderen en de efficiëntie van het systeem kunnen verlagen. Dit moet ongeveer elke vijf jaar gebeuren en kost ongeveer €85,- per groep.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, voorkom je dure reparaties en zorg je ervoor dat je vloerverwarming goed blijft werken.

Ben je benieuwd wat vloerverwarming in jouw woning kost?

Vraag vrijblijvend offertes aan

Geheel vrijblijvend – zonder verdere verplichtingen

droogbouw vloerverwarming kosten

Wat kost vloerverwarming per type ondervloer

De kosten van vloerverwarming kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van het type ondervloer dat je hebt. Elke ondervloer vereist namelijk een andere aanpak en materiaalkeuze, wat invloed heeft op de uiteindelijke prijs. Of je nu een betonnen vloer, een houten vloer, of schuimbeton hebt, de installatiekosten en methoden verschillen.

Sommige ondervloeren, zoals hout, hebben bijvoorbeeld extra isolatie nodig of vereisen een droogbouwsysteem, terwijl andere, zoals een betonnen vloer, geschikt zijn voor het infrezen van vloerverwarming. We vertellen je graag meer over de kosten per type ondervloer, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten bij het kiezen van vloerverwarming in jouw specifieke situatie.

Kosten betonvloer met vloerverwarming

De prijs is afhankelijk van de installatiemethode, zoals infrezen of het leggen van de buizen op krimpnetten voordat de vloer gestort wordt. Infrezen is vaak wat duurder omdat het arbeidsintensiever is, maar het voordeel is dat je geen extra opbouwhoogte nodig hebt. Bij nieuwbouwprojecten of als de betonnen vloer nog gestort moet worden, wordt vaak gekozen voor het leggen op krimpnetten, wat iets voordeliger kan zijn. Naast de installatiekosten kan de staat van de betonnen vloer en de mate van isolatie ook invloed hebben op de uiteindelijke prijs.

Prijsindicatie: tussen de €120,- en €200,- per m².

Kosten schuimbeton met vloerverwarming

Schuimbeton is een lichte, isolerende ondervloer die vaak wordt gebruikt bij nieuwbouw of renovatieprojecten. Omdat het materiaal goede isolerende eigenschappen heeft, is extra isolatie vaak niet nodig, wat de totale kosten kan verlagen. De installatie van vloerverwarming in schuimbeton kan plaatsvinden voordat de vloer wordt gestort, wat meestal goedkoper is dan infrezen. Schuimbeton wordt vaak gecombineerd met een natbouwsysteem, waarbij de verwarmingsbuizen in de vloer worden gelegd. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en maakt het systeem efficiënt in gebruik.

Prijsindicatie: tussen de €140,- en €160,- per m².

Vloerverwarming op houten vloer kosten

Het installeren van vloerverwarming op een houten vloer is meestal duurder en vereist een speciale aanpak. De kosten zijn afhankelijk van de methode en de staat van de vloer. Omdat hout gevoelig is voor temperatuur- en vochtveranderingen, wordt vaak gekozen voor een droogbouwsysteem waarbij de buizen in isolatieplaten boven de vloer worden gelegd. Dit voorkomt dat het hout beschadigd raakt door vocht.

Extra isolatie is vaak nodig om warmteverlies te beperken, wat de kosten kan verhogen.

Prijsindicatie: tussen de €40,- en €120,- per m².

Kosten broodjesvloer met vloerverwarming

Een broodjesvloer, ook wel een renovatievloer genoemd, bestaat uit holle elementen (de broodjes) met daarbovenop een afwerklaag, zoals beton. De verwarmingsbuizen kunnen worden geplaatst tussen de broodjes voordat de dekvloer wordt gestort. Dit type vloer biedt goede isolatie en is daardoor efficiënt voor vloerverwarming. Omdat de installatie relatief eenvoudig is en minder ingrijpende werkzaamheden vereist, vallen de kosten vaak lager uit dan bij bijvoorbeeld een houten vloer. Het systeem zorgt voor een goede warmteverdeling en is geschikt voor zowel renovaties als nieuwbouwprojecten.

Prijsindicatie: tussen de €90,- en €210,- per m².

Wat kost vloerverwarming per type bovenvloer

De kosten van vloerverwarming kunnen sterk variëren afhankelijk van het type bovenvloer dat je kiest. Elke vloer heeft specifieke eigenschappen die de installatie en de efficiëntie van de vloerverwarming beïnvloeden. Sommige vloertypes, zoals plavuizen of een cementdekvloer, geleiden de warmte beter, terwijl andere, zoals hout of laminaat, meer aandacht vragen bij de installatie om schade door warmteverschillen te voorkomen.

We vertellen je graag meer over de kosten voor verschillende soorten bovenvloeren, zodat je een goed overzicht krijgt van wat je kunt verwachten.

vloerverwarming houten vloer kosten

Pvc vloer met vloerverwarming prijs informatie

De kosten voor het leggen van een pvc-vloer met vloerverwarming zijn afhankelijk van het type pvc en de installatiemethode. Pvc is een uitstekende keuze voor vloerverwarming, omdat het materiaal dun is en daardoor de warmte goed doorlaat. Dit zorgt voor een efficiënte verwarming en een gelijkmatige warmteverdeling. Houd er wel rekening mee dat de installatie van vloerverwarming onder een pvc-vloer zorgvuldigheid vereist, vooral als de ondervloer niet volledig vlak is. Soms is extra egalisatie nodig, wat de kosten kan verhogen. Door de goede warmtegeleiding is pvc een populaire keuze voor woningen met vloerverwarming.

Kosten cementdekvloer vloerverwarming

Vloerverwarming in een cementdekvloer wordt vaak gebruikt bij nieuwbouw of renovaties waar een stevige, egale ondervloer nodig is. De vloerverwarmingsbuizen worden in de cementdekvloer geplaatst, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling door de hele ruimte.

De kosten kunnen variëren afhankelijk van de dikte van de dekvloer en het type vloerverwarmingssysteem dat je kiest.

Kosten gietvloer met vloerverwarming

Gietvloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming omdat ze goed warmte geleiden en zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling. De kosten kunnen variëren afhankelijk van het type gietvloer (zoals PU of epoxy), de dikte van de vloer en de benodigde voorbereiding. Een voordeel van een gietvloer is dat deze naadloos is, wat zorgt voor een moderne uitstraling en een efficiënte verwarmingsoplossing. Wel moet de ondervloer goed geëgaliseerd zijn voordat de gietvloer kan worden aangebracht, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Vloerverwarming onder laminaat kosten

Laminaat is een populaire keuze omdat het betaalbaar en veelzijdig is, maar het vereist wel speciale aandacht bij het combineren met vloerverwarming. Je moet namelijk zorgen voor een goede warmtegeleiding en het type laminaat kiezen dat geschikt is voor vloerverwarming. Daarnaast is een geschikte ondervloer belangrijk om warmteverlies te voorkomen. Houd rekening met extra kosten voor het leggen van een warmtegeleidende ondervloer om de efficiëntie te maximaliseren.

Kosten plavuizen met vloerverwarming

Plavuizen zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming omdat ze goed warmte geleiden, waardoor je ruimtes efficiënt verwarmd worden. De totale kosten zijn afhankelijk van de gekozen installatiemethode, zoals het infrezen van de vloerverwarmingsbuizen of het leggen op krimpnetten. Ook de dikte van de plavuizen en de mate van isolatie spelen een rol in de uiteindelijke prijs.

Kosten vloerverwarming onder houten vloer

De kosten voor het leggen van vloerverwarming onder een houten vloer zijn afhankelijk van het type hout en de installatie. Hout is een natuurlijke isolator, wat betekent dat de warmteoverdracht minder efficiënt kan zijn dan bij bijvoorbeeld tegels. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een dunne houten vloer die speciaal geschikt is voor vloerverwarming.

>100

offerte aanvragen per jaar

3000+

bezoekers per jaar

>3

Verschillende offertes per aanvraag

Bespaar op de prijs door offertes te vergelijken

Wil je besparen op de kosten van vloerverwarming? Een slimme manier om dit te doen is door meerdere offertes te vergelijken. Via deze website vraag je eenvoudig offertes aan van verschillende aanbieders. Door offertes naast elkaar te leggen, krijg je inzicht in de prijzen en kun je de beste deal kiezen zonder in te leveren op kwaliteit. Zo voorkom je dat je te veel betaalt en vind je een installateur die past bij jouw budget en wensen. Vul het offerteformulier in en vind de vloerverwarming die binnen jouw budget past.

Vraag offertes aan
vloerverwarming prijs